Ünlüler Refah’a sessiz kalamadılar


İsrail’in Refah’taki bir kampı bombalamasının ardından en az 45 Filistinli yaşamını yitirdi. Bombaların hedefi olan sivillerin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri, katliamın boyutunu gözler önüne serdi. Türkiye’den ünlü isimler bu saldırıya sessiz kalamadı.

Sanatçı Haluk Levent, “Geçen ay Refah’a girmişti İsrail. Dünyanın gözü önünde. Yerle bir etmeye başladı Refah’ı. Refah’ta yerlerinden edilen halk çadırlarda kalıyordu. İşte o çadırlara saldırdı İsrail. Çoluk çocuk 45 ölü. Hitler’den ne farkın var Netanyahu. Kahrol emi!!” ifadeleriyle öfkesini dile getirdi.

Usta oyuncu Ediz Hun da “İnsanlığın bittiği noktadayız” paylaşımını yaptı.

Şarkıcı Hadise, “Bunun durması için daha ne kadar çocuğun, annenin, ailenin öldürülmesi gerekiyor? Her gün bu korkunç gerçeğe uyandığımıza inanamıyorum” diyerek üzüntüsünü aktardı.

Oyuncu Müjde Uzman “Artık neye üzüleceğimize, neye yetişeceğimize, neye isyan edeceğimize şaşırdık… Her şeyin yükü kötülüklerden sorumlu olanlar dışında herkeste! Bu çağda katliam izliyoruz, elimiz kolumuz bağlı. Akıl alır, kalp kaldırır gibi değil” diye yazdı.

Şarkıcı Göksel, “Gazze’de çadırlara bile bombalar yağıyor! Bu çağda bu korkunçluk, bu vahşilik, bu hissizlik. Dijitalleşme, medeniyet, yapay zeka falan derken, duyguları körelmiş, yeni insan böyle daha çirkin, daha ilkel” ifadelerini kullandı.

Gülben Ergen “İnsanlar değil insanlık ölüyor! Dünyanın gözü önünde aylardır bu katliam yaşanıyor ve durdurulamıyor! Yazıklar olsun. Biz sadece hayata benzeyen bir hayatı hayal ettik…” dedi.

Armağan Çağlayan, “Refahta tam bir katliam gerçekleşti. Bütün dünyanın ses çıkartma zamanı çoktan gelmedi mi?” paylaşımı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx