Sağlık Bakanlığı: Estetik uygulamaları gerçekleştiren kuruluşların kapsamı genişletildi

Sağlık Bakanlığı Estetik Uygulamaları Genişletti

Sağlık Bakanlığı, Estetik amaçlı uygulamaları gerçekleştirebilecek hekim ve sağlık kuruluşlarının kapsamını genişleten yeni bir yönetmelik değişikliğini Resmi Gazete’de yayımladı.

Yapılan açıklamaya göre, sağlık kuruluşlarında estetik işlemleri yalnızca belirli uzmanlık alanlarına sahip hekimler yapabiliyordu. Ancak yeni yönetmelik ile tıp eğitimi müfredatları uygun olan veya onaylanmış sertifikalı eğitimleri ile yetkinlik edinen hekimler de artık estetik işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu değişiklikle birlikte sağlık kuruluşlarında estetik hizmet sunumunda çeşitlilik ve kalitenin artması hedeflenmektedir.

Estetik Hizmet Sunumunda Yeni Dönem

Yeni yönetmelikle birlikte estetik hizmeti sunabilecek hekimlerin kapsamı genişletilmiş ve uygulayıcı hekimlerin sayısının artması beklenmektedir. Bu sayede kamuda ilgili branşlarda hekim istihdamında yaşanan sıkıntılar da azaltılmış olacaktır. Ayrıca, estetik amaçlı uygulamaların yapılabileceği sağlık kuruluşlarının sayısında da artış gözlemlenmektedir.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Her leke aynı değil, ciltteki izler ne anlatıyor?

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, kısa süreli tatillerde meydana gelen güneş yanıklarının yıllar sonra deri kanseri riskini artırabileceğine dikkat çekti. Özellikle sırt bölgesinde oluşan lekelerin fotoğraflanarak takip edilmesinin hayati önemde olduğunu belirtti. Cilt sağlığı için güneş koruyucu kullanımının ve gölgede kalmanın önemi bir kez daha vurgulandı.

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

2025 Mart TUS Tercihleri

2025 Mart TUS’da Ek Tercihe kalan boş kontenjanlar açıklandı. Uzman doktor adaylarının tercih etmediği branşlar dikkat çekti. 

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?