Yönetim altındaki 11 milyar dolarlık varlığa sahip her şeye bir nevi yatırım yapan Fidelity Concord Street Trust, doğrudan lider kripto Bitcoin veya lider altcoin Ethereum’a olmasa da kriptoyla ilgili bir dizi varlığa yatırım yaptı.
Dev fon, dolaylı yoldan 3 altcoin projesine yatırım yaptı
Fidelity Concord Street Trust’ın 4,6 milyon dolar değerinde Coinbase, 1 milyon dolar değerinde MicroStrategy, yarım milyon değerinde hem Riot hem de Marathon Bitcoin madenciliği ve bir dizi Özel Amaçlı Satın Alma Şirketi (SPAC) bulunuyor. Buna sırasıyla 90.000 dolar ve 62.000 dolardan Blockchain Coinvestors Acquisition Corp ve Blockchain Moon Acquisition Corp dahil. İlki hala halka açılacak bir Blockchain şirketi ararken, ikincisi bir Norveç şirketi olan DLTx ASA’nın tüm Web3 varlıklarını satın almak için bir anlaşma imzaladı. DLTx şunları söylüyor:
Bitcoin protokolüne hash gücü sağlıyoruz, bize BTC kazandırıyor. Filecoin protokolüne veri depolama sağlıyoruz, bize FIL kazandırıyor. Pocket ağına Blockchain node’ları / sunucuları sağlıyoruz, bize POKT kazandırıyor. Ayrıca, Helium protokolüne erişim noktaları / kapsama alanı sağlıyoruz, bize HNT kazandırıyor. Protokoller her zaman zamanında ödeme yapan, öngörülebilir şekilde hareket eden ve tamamen şeffaf olan harika müşteriler.
İlginç bir şekilde, bu Fidelity fonu tarafından satın alınan uzun varlık listesi, adında Ethereum veya Bitcoin olan bir şirketi bile içermiyor. Yalnızca kripto parayla ilgili bir şirket içeriyor. 2021’in sonlarında başlatılan bir SPAC olan Crypto 1 Acquisition Corp.’a yaklaşık 26.000 dolar değerinde sahipler. Şirket, İlk Halka Arz’da (IPO) 230 milyon dolar topladı ve bir kripto borsasını halka açmayı planlıyor. Şirket, satın alma yolunda şu ana kadar nasıl ilerledikleri hakkında yorum yapmadı. Ancak ilk çıkışları, kısa süre sonra düşüş eğilimi gösteren piyasanın zirvesine denk geldi.

Kriptolar artık hisse senedi portföylerinin bir parçası oluyor
Bu, daha düşük değerlemeler nedeniyle bir satın alma için düşünebileceğiniz en iyi zamanlardan biri olabilir. Ancak kripto borsasına odaklanmak pek fazla seçenek bırakmıyor. Kraken, AB merkezli Bitstamp’ın yanı sıra halka arz için bir yarışmacı. Ancak düşük talep olabileceği için ayı piyasası sırasında ikisi de bunu yapmak istemeyebilir. İşaret edilebilecek başka pek çok batı borsası yok, ancak İngilizce konuşulmayan her ülke kendi borsasına sahip olma eğiliminde.
Örneğin BitPanda, 3,5 milyon müşterisiyle Almanya’da büyük. Hisse senetlerine de çeşitlendiler, bu nedenle daha az bilinen Robinhood veya Revolut’lar ve bir şekilde benzersiz bir şekilde BCI DeFi Liderleri gibi kripto endekslerine sahipler. Kriptokoin.com’dan bildiğiniz üzere Türkiye’nin btcTurk’ü var. Her ikisi de diğer yerel borsalara ek olarak sonunda ilginç halka arzlar olabilir.
Bu nedenle, halka açık kripto borsası muhtemelen artacak ve bununla birlikte fonların rastgele dolaylı kripto yatırımı da artacak. Bununla birlikte, hala böyle bir riske sahip olan yalnızca birkaç fon var, ancak bu Fidelity yatırımı, değişmekte olan bir işaret olarak dikkate değer. Altcoin projeleri artık çeşitlendirilmiş hisse senedi portföylerinin bir parçası olmaya başlıyor. Özellikle geniş piyasa riskine sahip fonlarda, yatırımcıların kripto pazarına gelişigüzel ve çoğu zaman bilmeden erişmesine izin veriyor.