Dijital Dönüşüm ile Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzi Azalıyor

Dijital Teknolojiler Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzini Azaltıyor

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, lojistik süreçlerini optimize etmek ve karbon ayak izini azaltarak döngüsel ekonomiyi desteklemek için dijital teknolojilerin sektöre önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Prof. Dr. Kazançoğlu, değişen tedarik zincirleri ve teknolojinin gelişimiyle lojistik sektörünün doğrudan etkilendiğini vurgulayarak, dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamalarının hızla büyüyen lojistik sektörü için stratejik bir ortak olduğunu ifade etti.

Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümün lojistik sektörü için önemli iki eşik olduğunu vurgulayan Kazançoğlu, bu dönüşümlerin birbirini tamamlayarak sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti. Dijitalleşmenin yeşil lojistiğe büyük fayda sağladığını ifade eden Kazançoğlu, lojistik sektörünün devasa boyutlara ulaştığını ve küreselleşmenin etkisiyle tedarik zincirlerinin yönetiminin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kazançoğlu, Türkiye’nin lojistikte dijitalleşme konusunda önemli adımlar attığını belirterek, özellikle uluslararası organizasyonlara entegre olan büyük lojistik firmalarının dijitalleşme sürecine hızla adapte olduğunu söyledi. Orta ve küçük ölçekli firmaların ise dijital dönüşüm konusunda daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Şehir lojistiği kavramının günümüzde büyük önem kazandığını belirten Kazançoğlu, e-ticaretin artmasıyla teslimat süreçlerinde esneklik ve hızın önemli hale geldiğini ifade etti. Günümüzde her ürünün eve kadar gelmesiyle şehir lojistiğinin baskısının arttığını söyleyen Kazançoğlu, dijital teknolojilerin bu alanda önemli bir rol oynadığını ve önümüzdeki yıllarda daha da artan bir konu olacağını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Susuzluğa karşı bir umut daha

Bilim insanları, dünyanın en acil sorunlarından biri olan temiz içme suyuna erişim için güç kaynağına ihtiyaç duymadan, havadaki nemden su toplayabilen özel bir atmosferik su hasadı cihazı geliştirdi. MIT Laboratuvarı’ndan mühendis Chang Liu’nun …

Microsoft’ta son işten çıkarmalar; 9 bin kişi işten çıkarıldı

Microsoft’un geçen hafta yüzlerce çalışanını işten çıkaracağı iddia edilmişti. Bu söylentiler gerçekleşmeye başladı.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

70’lerin Atari konsolu santrançta ChatGPT’yi yendi

Bir mühendisin deneyi, OpenAI’nin popüler chatbot’u için şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu ve ChatGPT, satrançta 1970’lerin Atari 2600’üne yenildi.

Yapay Zeka sağlık asistanları geliyor

Yapay zeka (YZ), sağlık sektöründe çığır açan yeniliklerle bireylerin hayatını dönüştürdü. Özellikle kişisel sağlık asistanları, gerçek zamanlı veri analizi ve makine öğrenimi algoritmaları sayesinde sağlık yönetimini daha erişilebilir, etkili ve …

ChatGPT çöktü mü, 10 Haziran ChatGPT’de sorun mu var?

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcı, 10 Haziran 2025 sabahı itibarıyla ChatGPT’ye erişim sorunları yaşıyor. Peki, ChatGPT çöktü mü?