Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye gidiyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’ye gidiyor. Zirvedeki ortak oturumlarda üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bir araya gelecek olan Erdoğan, ikili görüşmeler de yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’nin başkenti Washington’a gidiyor. Zirvenin ilk günü olan 9 Temmuz’da 75’inci yıl anma programı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu programda yer alacak.

Erdoğan NATO liderleriyle görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Temmuz Çarşamba günü 32 üyeli ittifakın devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak.

Aynı günün akşamında liderler ve eşleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray’da vereceği akşam yemeğinde buluşacak.

Liderler, 11 Temmuz Perşembe günü de NATO-Ukrayna Konsey toplantısı için aynı masa etrafında bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı, zirve kapsamında çok sayıda ikili görüşme de gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı görüşmelerde İsrail-Hamas savaşını ve Gazze’deki katliamı ele alması, kalıcı barışın yapılması gerekenler konusunda da değerlendirmeler yapması bekleniyor.

Zirvede savunma tedbirleri değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı, Washington’dan ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenleyecek. NATO’nun bu yılki zirvesinde ittifak üyeleri güvenlik konusunu ele alacak. 

Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelenmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen 9 Mayıs’ta ABD’ye yapması planlanan ziyareti ertelenmişti. Erteleme kararının Erdoğan’ın programındaki değişiklik nedeniyle alındığı söylenmişti. 

Bloomberg’e konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Joe Biden ve Erdoğan’ın görüşmesinin 9-11 Temmuz’da Washington’da gerçekleşecek NATO Zirvesi’nden önce gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusuna “Kesin değil ama muhtemelen o ziyaretten önce” yanıtını vermişti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx