Bilim insanları, dünyanın en önemli sorunlarından biri olan temiz içme suyuna erişimi kolaylaştırmak için enerji kaynağı gerektirmeyen özel bir atmosferik su toplama cihazı tasarladı. MIT Laboratuvarı’ndan Profesör Chang Liu liderliğindeki ekip, ABD’deki Ölüm Vadisi’nde bu yenilikçi cihazı test etti ve günlük 50 mililitrenin üzerinde içilebilir su üretebildiğini kanıtladı. Cihazın merkezinde bulunan özel hidrojel, polivinil alkol (PVA), yüksek su emme kapasitesine sahip lityum klorür, gliserol ve siyah mürekkep içermektedir. Bu karışım sayesinde jel, havadaki nemi etkili bir şekilde absorbe edebilmektedir.
Related Posts

Microsoft’ta son işten çıkarmalar; 9 bin kişi işten çıkarıldı
Microsoft’un geçen hafta yüzlerce çalışanını işten çıkaracağı iddia edilmişti. Bu söylentiler gerçekleşmeye başladı.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı
Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

70’lerin Atari konsolu santrançta ChatGPT’yi yendi
Bir mühendisin deneyi, OpenAI’nin popüler chatbot’u için şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu ve ChatGPT, satrançta 1970’lerin Atari 2600’üne yenildi.

Yapay Zeka sağlık asistanları geliyor
Yapay zeka (YZ), sağlık sektöründe çığır açan yeniliklerle bireylerin hayatını dönüştürdü. Özellikle kişisel sağlık asistanları, gerçek zamanlı veri analizi ve makine öğrenimi algoritmaları sayesinde sağlık yönetimini daha erişilebilir, etkili ve …

ChatGPT çöktü mü, 10 Haziran ChatGPT’de sorun mu var?
Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcı, 10 Haziran 2025 sabahı itibarıyla ChatGPT’ye erişim sorunları yaşıyor. Peki, ChatGPT çöktü mü?

Trafik ışıklarını okuyabilen kuş!
Kent ortamında gözlemlenen bir atmaca, serçelere yaklaşmak için trafik ışıklarının kırmızı yanmasını bekliyor, ardından park halindeki araçların arkasına saklanarak hedefine sessizce yaklaşıyor. Bu davranış, kuşların çevre koşullarına beklenmedik şekillerde uyum sağlayabildiğini gösteriyor.