Makatına 144 bin Euro sakladı, çıkmayınca ameliyatlık oldu: Türkiye, Cezayirli kuyumcuya tazminat ödeyecek

Cezayirli Kuyumcu Türkiye’de Tarihi Bir Dava Kazandı

Türkiye’de yargı tarihine geçecek nitelikte bir dava 8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından sonuçlandı. Sık sık Türkiye’ye gelerek altın ve tekstil ürünleri satın alan Cezayirli kuyumcu Salah Mennaoui, ülkesinde, “7 bin 500 Euro’dan fazla para için bildirim yapma zorunluluğu” bulunduğu için 2017 yılında jelatinlere sardığı 144 bin euro nakit parayı doktor yardımıyla özel bölgesine yerleştirerek Türkiye’ye getirdi.

Cezayirli Kuyumcu’nun İlginç Hikayesi

Mennaoui, 5 Temmuz 2017’de İstanbul Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptı. Otele yerleştikten sonra parayı çıkaramayınca özel bir hastaneye başvurdu. Vücudundan cerrahi müdahale ile tam 144 bin 200 euro çıkarıldı. Doktorlar durumu polise bildirdi ve Mennaoui gözaltına alındı.

Mennaoui’nin ifadesine göre, altın ve tekstil işiyle uğraştığını ve Türkiye’ye sık sık seyahat ettiğini belirtti. Ancak bu sefer daha yüksek miktarda altın almak istediğini söyledi.

Mahkeme Kararları ve Tazminat Süreci

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, paraya el koyarken Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçuyla karar verdi. Ancak daha sonra dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi ve soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Paraların iadesinin ardından Mennaoui, kanlı ve tahrif edilmiş paralar nedeniyle manevi tazminat talebinde bulundu. Ancak mahkeme, tazminat talebini reddederek kararını onadı.

Yargıtay Kararı ve Olağanüstü Gelişme

Dava dosyası Yargıtay’a taşındı ve Yargıtay, alt mahkemelerin kararlarını bozarak davacının zararının tazmin edilmesine hükmetti. Devletin, zararın tazmin edilmesi gerektiğine karar verildi ve Mennaoui’ye toplam 600 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi.

Yargıtay’ın bu kararı Türk yargı sisteminde ender rastlanan bir durum olarak kayıtlara geçti.

Related Posts

Zamlar yağmur gibi yağıyor… Erdoğan halk için o yetkisini kullanacak mı?

TÜİK’in açıkladığı tüketici fiyatları (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’nde (Yİ-ÜFE) gerçekleşen haziran artışlarıyla ilk 6 aydaki enflasyon farkları netlik kazanırken, temmuzda memur ve emekli aylıklarına yapılacak artışın yanında yılın ikinci yarısında uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve buna bağlı maktu vergi artışları da ortaya çıktı. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da…

Polonya’nın tarımsal mucizesinin sırrı nedir?

Polonya, Avrupa’nın en büyük elma üreticisi ve dünyanın önde gelen ihracatçılarından biridir POLONYA – GENİŞ BÜYÜYEN ALAN, DEVASA İÇ PAZAR Polonya, İtalya ile aynı büyüklükte olup AB’nin altıncı büyük ülkesidir . Polonya tarımının önemi, ülkenin …

Çin’den düşük enflasyon hamlesi: Sert fiyat düşüşleri denetleniyor!

Çin ekonomisi deflasyon baskıları altında zorluk yaşıyor. Hükümet, aşırı fiyat indirimlerine karşı yeni düzenlemelerle piyasa istikrarını sağlamayı hedefliyor. Bu gelişmeler, küresel ekonomik dengeleri de etkiliyor.

Avrupa’da üst üste ikinci ay en çok satan otomobil

Bunun nedeni, mükemmel seyrini sürdüren ve Dacia Sandero’nun önünde kalmayı başaran Renault Clio’dur . JATO Dynamics verilerine göre, Volkswagen T-Roc ilk 3’e girdi ve Peugeot 208 dışarıda kaldı. Yılın beşinci ayına ilişkin istatistiklere göre …

Birçok kişi panikle telefonunu kontrol ediyor… SIM takası saldırısı nedir?

Cep telefonunuz sadece sosyal medya ya da mesajlaşma aracı değil, artık cebinizdeki banka şubesi. Peki ya biri, numaranızı çalıp hesabınızı boşaltırsa? Son dönemde artan SIM kart dolandırıcılığı, sessizce ilerliyor ama sonuçları yıkıcı.

Yerli ve milli yapay zekâ için girişimler destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yeni yapay zeka modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri, somut adımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.