2025 Mart TUS Tercihleri

2025 Mart TUS Sonuçları Açıklandı: Ek Tercihle Boş Kontenjanlar Belli Oldu

2025 yılı Mart Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda tercih edilmeyen branşlar için ek tercihle boş kalan kontenjanlar açıklandı. Bu yıl uzman doktor adaylarının ilgi göstermediği branşlar öne çıktı.

X hastanesi tarafından yapılan duyuruda, aile hekimliği, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile genel cerrahi gibi bölümlerin yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

2025-TUS 2. Dönem ve 2025-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem: Başvurular Başladı

2025 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2025-TUS 2. Dönem) ve 2025 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2025-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem), 17 Ağustos 2025 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Başvurular ise 2-9 Temmuz 2025 tarihleri arasında yapılacak olup, 2 Temmuz 2025 tarihinden itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri, https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Sınava dair detaylı bilgiler 2025-TUS 2. Dönem Başvuru Kılavuzu ve 2025-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem Başvuru Kılavuzu’nda yer almaktadır. Başvuru yapacak adayların ilgili kılavuzları dikkatle incelemesi önemlidir. Detaylı bilgilere ve başvuru şartlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Türk Tıp Derneği BSHA)


2025-TUS 2. Dönem: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri

2025-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri

Related Posts

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.