Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği: E-Ticaret Sitelerinden Alışverişlerde Dikkat Edilmeli

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, e-ticaret sitelerinden alışverişlerin Covid-19 salgını sonrasında arttığını vurgulayarak, teknolojinin gelişmesiyle alışveriş kültürünün e-ticaret sitelerine kaydığını belirtti.

Alışverişlerde kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunan Kılıç, tüketicilere yönelik şu tavsiyelerde bulundu:

  • Yurtiçi e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken, sitenin güven damgasına sahip olup olmadığını kontrol edin.
  • Sitelerin uzantıları ve adlarını mutlaka doğrulayın.
  • Yurt dışı sitelerinden alışveriş yaparken daha dikkatli olun, özellikle kişisel ve banka bilgilerinizin güvenliği konusunda.
  • Kullanıcı sözleşmeleri ve içerik politikalarını dikkatlice inceleyerek veri işleme iznini kontrol edin.

Kılıç, e-ticaret sitelerinde fiyatların cazip göründüğünü ancak tüketicilerin kar etmeye çalışırken daha büyük zararlarla karşılaşabileceğine dikkat çekti.

‘DÜZENLEMELER YAPILDI’

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu vurgulayarak, kişisel ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Altınsaat, özellikle Çin merkezli e-ticaret sitelerinin Türkiye’de muhatabının olmaması durumunda karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğunu ifade etti.

Related Posts

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk yarısında tarihi rekor kırdı

Otomotiv sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 19 milyar 986 milyon 716 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ilk 6 aylık ihracatına imza atarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.

Tayvan’ın ABD ihracatında patlama

Tayvan’ın dış ticaret fazlası Haziran 2025’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 156 artışla 12.07 milyar dolara yükseldi. Ekonomi Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre ihracat yıllık bazda yüzde 33.7 artarak 53.32 milyar dolara çıkarak tüm …

Arındırılmış enflasyon açıklandı: Yüzde 2,04!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı haziran ayına ilişkin mevsim etkisinden arındırılmış tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı. Buna göre, haziranda genel TÜFE bir önceki aya göre yüzde 2,04 oranında artış gösterdi. Alt …

Zamlar yağmur gibi yağıyor… Erdoğan halk için o yetkisini kullanacak mı?

TÜİK’in açıkladığı tüketici fiyatları (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’nde (Yİ-ÜFE) gerçekleşen haziran artışlarıyla ilk 6 aydaki enflasyon farkları netlik kazanırken, temmuzda memur ve emekli aylıklarına yapılacak artışın yanında yılın ikinci yarısında uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve buna bağlı maktu vergi artışları da ortaya çıktı. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da…