Kamuya alım yapılacak kadrolar belli oldu: İşte o meslekler

Karar, serbest memur atamaları, öğretim elemanı izinleri ve belirli istisnai atama durumlarını kapsıyor.

2025 yılı için kamu kurumlarına yapılacak serbest memur atamaları ve öğretim elemanı atamaları netleşti. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde belirlenen atama sayıları, farklı kamu idareleri ve yükseköğretim kurumları için ayrı ayrı düzenlendi. Yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi dışındaki kadrolara yapılacak atamalar, 2025 yılı için belirlenen sınırlar dahilinde gerçekleşecek.

6 BİN KİŞİ ALINACAK

Yükseköğretim kurumlarının 2025 yılı için belirlenen öğretim elemanı atama sayıları da bu kararda yer alıyor. Öğretim üyesi kadrolarına yapılacak atama sayısı 6.000 olarak belirlenmiş olup, bu atamaların dağılımı Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılacak. Belirli atamalar istisnaya tabi tutulacak; örneğin, sağlık hizmetleri, sosyal hizmetler ve bazı kamu idarelerinin iç nakil atamaları gibi.

SAĞLIK, GÜVENLİK…

Bazı atama türleri yıllık atama izni sayısı sınırlarına tabi tutulmuyor. Bunlar arasında tıp ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi, engelli personel atamaları ve terörle mücadele kanununa dayalı atamalar yer alıyor. Ayrıca, sağlık, güvenlik ve yargı ile ilgili belirli kadrolara yapılan atamalar da bu sınırların dışında bırakıldı.

İŞTE ŞARTLAR

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2024 yılı için verilen atama izinlerinin 2025 yılında tamamlanabileceğini belirtiyor. Bu durum, özellikle güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemlerinden dolayı 2024 yılı sonuna kadar tamamlanamayan atamalar için geçerli olacak.

DAİRE BAŞKANI…

Kamu görevlisi alımlarında genç iş gücüne öncelik verilmesi amacıyla, verilen atama izin sayısının yüzde 2’si 657 sayılı Kanunun 92’nci maddesine göre yapılacak atamalar için kullanılabilecek. Daire başkanı ve daha üst düzey yönetici kadrolarına yapılacak atamalar ise bu sınırlamaya tabi değil.

UYGULAMA NASIL OLACAK?

2025 yılına yönelik atama izinleri, kurumların sistemlerine göre takip edilebilecek. Her kurum, kendi atama izni sayısını öğrenebilecek, ancak genel bir dağılım yayımlanmayacak. Bu karar, 1 Ocak 2025 itibarıyla geçerli olacak ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülecek.

Related Posts

ABD’de gayriresmi ‘Kıbrıs’ zirvesi düzenlenecek

Birleşmiş Milletler (BM), 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde New York’taki genel merkezde, Kıbrıs konusunda tarafların bir araya geleceği gayriresmi toplantı yapılacağını açıkladı. Toplantının, diyaloğu sürdürme ve mart ayından bu yana kaydedilen ilerleme hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunacağı ifade edildi.

Erdoğan’ın yeniden adaylık formülü Cumhur’da çatlak mı yarattı? Bahçeli ve Mehmet Uçum ters düştü

MHP lideri Devlet Bahçeli kasım ayında yeni Anayasa tartışmalarıyla Erdoğan’ın yeniden adaylığını gündeme getirdi. Erdoğan’ın yeniden adaylık formülü Cumhur’da çatlak mı yarattı? Bahçeli ve Mehmet Uçum ters düştü.

Japonya’da halen 100 bin atom bombası mağduru yaşıyor: ‘Hibakuşaların’ en yoğun olduğu yer Hiroşima

Japonya’da “hibakuşa” olarak bilinen atom bombası mağdurlarının sayısının 100 binin altına düştüğü bildirildi. Atom bombası mağdurlarının en yoğun yaşadığı eyaletler Hiroşima (48 bin 310), Nagazaki (23 bin 543) ve Fukuoka (3 bin 957) olarak kayda geçti.

Polise direnen şüpheli bacağından vuruldu: O anlar kamerada

Bursa’da polis ekiplerinin uyarılarına rağmen üzerlerine yürüyün şüpheli bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Özel sektör öğretmenlerine yürüyüş esnasında gözaltı

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin talepleri için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan öğretmenler Ziya Gökalp Caddesi üzerinden sendika il binasına yürümesi esnasında gözaltına alındı.

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir