1. Deri mobilyaları doğrudan güneş ışığından uzak tutun
Deri mobilyaları iyi durumda tutmak için doğrudan güneş ışığı almayan bir yere yerleştirmek en iyisidir. Bu, renk bozulmasını önlemek içindir, ancak bunları düzenli olarak temizlemek de aynı derecede önemlidir. Hakiki deri için özel bir temizleyici satın alın.
2. Kadife sandalye ve kanepeleri fırçalayın
Bu tür mobilyalar evinize şıklık katar. Düşündüğünüzün aksine, kadife aslında çok dayanıklı bir malzemedir ancak diğer her şey gibi onu en iyi durumda tutmak için bakıma ihtiyaç duyar. Ayda birkaç kez özel bir kumaş fırçasıyla fırçalamak çok yardımcı olabilir. Bir başka iyi ipucu da, üzerinde iz bırakmamak için bu tür malzemenin üzerine uzun süre ağır nesneler koymaktan kaçınmaktır.
3. Kılıfları çok sık yıkamayın
Yatağa yaklaştığımızda ilk gördüğümüz battaniyenin diğer battaniyelere göre daha sık yıkanmasına gerek yoktur. Hatta yılda 2-3 defa yapılması tavsiye edilir.
4. Düzenli olarak havalı yataklar
Bir yatağın ömrü 7-10 yıl kadar sürebilmektedir, dolayısıyla bu süre boyunca onu iyi durumda tutmak, hatta ömrünü uzatmak için özel bakım yapılması faydalı olacaktır. Odayı havalandırmak ve yatağı birkaç saat çarşafsız bırakmak, biriken nemin buharlaşmasını sağlayacaktır. Ayrıca yılda en az 4 kez çevrilmesi tavsiye edilir.
5. Beyaz çamaşırları kirlendikleri anda yıkayın
Mutfak havluları, paçavralar ve masa örtüleri özellikle beyaz olduklarında kolaylıkla lekelenebilirler. Leke ortaya çıkar çıkmaz onları yıkamak, tüm bu süreci kolaylaştırmanın anahtarıdır. Bir başka iyi ipucu da , lekeyi emmek için yemeğin düştüğü veya içeceğin döküldüğü bölgeye hemen tuz ve sudan oluşan bir macun sürmektir .
6. Bulaşıkları iyice kurutmayı unutmayın
7. Çamaşır makinesini aşırı yüklemeyin
Çamaşır makinesi evdeki en önemli cihaz olduğundan ömrünü uzatmak önemlidir. Dikkate alabileceğimiz ilk şey aşırı yüklememek; kıyafetleri daha küçük yığınlara bölmek her zaman daha iyidir. Ayrıca tamburu havalandırmayı, kirin biriktiği lastik contayı, deterjan kutusunu ve filtreyi temizlemeyi unutmayın. Periyodik olarak dışını sabunlu suya batırılmış bir bezle temizlediğinizden ve başka bir kuru, yumuşak bezle kuruladığınızdan emin olun.