Yıllık ‘reel’de külçe altın kazandırdı

Yıllık Reel Değerlendirmede Külçe Altın Yatırımcısına Kazandırdı

ANKARA (İGFA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri oranlarını açıkladı.

Aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %6,68, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %6,02 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti. Mevduat faizi (brüt) %3,08, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %2,61 ve Amerikan Doları %1,21 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Euro %0,29 ve külçe altın %1,46 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde; mevduat faizi (brüt) %2,43, DİBS %1,97 ve Amerikan Doları %0,57 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Euro %0,91 ve külçe altın %2,08 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Mevduat faizi (brüt), üç aylık ve altı aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %5,30, TÜFE ile indirgendiğinde ise %8,78 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık Değerlendirmede En Yüksek Reel Getiri Külçe Altın’da Gerçekleşti

Bu arada Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %20,35, TÜFE ile indirgendiğinde ise %7,13 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; mevduat faizi (brüt) %6,12 ve BIST 100 endeksi %0,15 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Amerikan Doları %6,43, DİBS %7,52 ve Euro %10,22 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi (brüt) %5,53, BIST 100 endeksi %10,85, Amerikan Doları %16,71, DİBS %17,68 ve Euro %20,09 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Related Posts

Dış talepte duraklama: Türkiye imalat ihracat endeksinde düşüş!

Nisan ayı itibarıyla Türkiye imalat sektörünün ihracat iklimi, dış talep koşullarındaki ılımlı iyileşmeye işaret ediyor. Ancak bazı pazarlarda üretim daralırken, Orta Doğu bölgesi ekonomik büyüme açısından öne çıkıyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı: AVM’lerde yeni dönem başlıyor

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan AVM’ler hakkında yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğe göre, yapı ruhsatı başvurusunda, yönetmelikle belirlenen nitelikler taşıyan projelerin yapı ruhsatında yapının niteliği AVM olarak belirtilecek …

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez: ‘Meyve sebze fiyatları bu sene gıda arz açığı nedeniyle daha da yüksek olacak’

ZMO Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçen ay yaşanan zirai don olaylarının hasar tespit çalışmalarını hala açıklamadığına dikkat çekerek, “Yüzde 100’e varan hasarda eğer bu yıl çiftçinin cebine hiçbir gelir girmeyecekse ve yaptığı harcamaların karşılığını bile alamıyorsa bu önümüzdeki yılda hepimizin tüketmesi gereken sebze ve meyveler için çok ciddi sorunlara yol açacaktır. Meyve fiyatları zaten yüksekti, bu sene gıda arz açığı nedeniyle daha da yüksek olacak. İhracat kalemlerimizde düşüş olacak” dedi.

Yatırımda güvenin adı belli oldu: İşte en çok kazandıran yatırım aracı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Nisan 2025’te en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti. TÜFE ve Yİ-ÜFE ile yapılan hesaplamalara göre altın, diğer tüm yatırım araçlarını geride bıraktı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: ‘AVM’ ibaresi kullanımında büyük değişiklik!

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik, alışveriş merkezleri için önemli düzenlemeler getiriyor. Yeni kurallara göre, AVM’lerde ortak kullanım alanları ve yapı ruhsatı prosedürlerine ilişkin değişiklikler yapıldı.

Erken emeklilik uygulaması değişti! SGK liste yayınladı: Bu meslek gruplarında çalışanlar dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan 98 sayfalık yeni düzenleme ile birçok meslek grubunun yıpranma payı, yani fiili hizmet süresi zammı hakkı kaldırıldı. Nisan 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek uygulama ile erken emeklilik imkanı sunan sistem birçok çalışan için devre dışı kaldı. Peki yıpranma payı kaldırılan meslekler hangileri? İşte detaylar… 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir